FAQ

FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen over de lessen

Wat voor gitaar heb ik nodig?

  • Kinderen tot 12 jaar beginnen met een nylonsnarige gitaar. Afhankelijk van de lichaamsgrootte kan dit een halve, driekwart of standaardformaat gitaar zijn. Kinderen boven 12 jaar kunnen kiezen uit een nylonsnarige of een staalsnarige gitaar (Western). Volwassenen kunnen tevens kiezen uit een van beide soorten.

Waar koop ik een gitaar?

Waar moet ik op letten bij de koop van een elektrische gitaar?

  • Bij de allergoedkoopste modellen zijn de stemmechanieken van mindere kwaliteit. Dit geeft veel ergernis tijdens het spelen. Zoek dus niet de allergoedkoopste.

Hoe lang heb ik les nodig?

  • Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag. Niet iedereen heeft immers evenveel aanleg. Daarnaast heeft ook niet iedereen evenveel tijd om te oefenen. Over het algemeen is het zo, dat je na anderhalf jaar redelijk wat moet kunnen.

Kan ik een les verzetten?

  • Ja, mits daar een goede reden voor is en niet op het laatste moment wordt doorgegeven. Ook voor mensen met onregelmatige werktijden is er gedurende week altijd wel een plekje te vinden.

Kan ik gespreid betalen?

  • In beginsel niet. Toch is ervoor leerlingen die meteen willen beginnen, maar niet het hele bedrag hebben, een regeling. Zij betalen in de eerste maand de helft van het bedrag en in de tweede maand de andere helft. Bij het verlengen naar een nieuwe lesperiode moet er echter wel in eenmaal worden betaald.