Gitaarles Renswoude

Gitaarles Renswoude

Woon je in Renswoude of omgeving en ben je op zoek naar een gitaarleraar? Ik, Marno Wieken  geef reeds enkele jaren gitaarles in Renswoude bij de bibliotheek het Z-O-U-T aan de Reedeweg 77. De lessen zijn bedoeld voor iedereen. Van absolute beginners tot ver gevorderden. Dus een hobby starten of een oude weer eens oppakken. De bibliotheek wordt ook voor andere activiteiten gebruikt. Het is voor Renswoude meer een trefcentrum. Naast lezingen en exposities wordt er van alles geregeld. Voor gitaar is er afgelopen jaar een lezing geweest met muzikale omlijsting. De lezing ging over de eerste vormen van het instrument in het prilste begin en met alle daaruit voortgekomen instrumenten door de eeuwen heen. Ik heb er wat repertoire uit de verschillende tijden aan toegevoegd. Ook dit jaar zal er weer een avond aan de gitaar worden gewijd. Dit keer zal de western gitaar centraal staan met het bijbehorende repertoire uit de verschillende stijlen. Er zal fotomateriaal van verwante instrumenten worden geprojecteerd op het diascherm. De muziek wordt weer door mijzelf gespeeld. De avond zal naar alle waarschijnlijkheid op de dinsdag worden georganiseerd.

Lesruimte

De lesruimte is ruim genoeg en biedt de mogelijkheid om maximaal drie leerlingen tegelijk les te geven.

Uitvoeringen

Jaarlijks worden er drie uitvoeringen georganiseerd. Helaas valt de derde uitvoering weleens af. Voor de leerlingen uit Renswoude betekent dit dat ze of naar Rhenen of naar Elst moeten gaan. Wie mee wil doen bespreekt dit van te voren met de docent. Gekozen stukken kunnen dan onder de loep worden genomen om de puntjes nog eens extra op de ‘i’ te zetten. De bibliotheek als ruimte voor een voorspeelmogelijkheid te organiseren is helaas wat minder geschikt.

Groepsles

Groepsles is leuk voor de jongere leerlingen die al vanaf begin af aan willen leren samen spelen. Ziekte van een leerling of niveauverschillen onderling kunnen echter wel remmend werken. Het gaat dus niet zo snel als de individuele les. Voor de groepsles worden boeken gebruikt die daar speciaal voor bedoeld zijn. Dit zijn andere boeken dan bij de individuele les. Bij de individuele les wordt er samengespeeld met de docent. Samenspelen met Spotify of YouTube kan natuurlijk ook.

Flexibiliteit

In Renswoude wordt lesgegeven op dinsdag en vrijdag. Dit geeft de leerling de mogelijkheid, mits er een goede reden is, een les te verplaatsen. Onderling mogen leerlingen altijd met elkaar lessen ruilen. Het is namelijk niet belangrijk in welke volgorde ze op les komen.

Gitaarles Renswoude