Gitaarles Elst

Gitaarles Elst

Heb jij voor de gitaar gekozen als je nieuwe instrument om te gaan leren spelen? Of misschien kan je het al en wil je een oude hobby weer eens oppakken. Neem gitaarles in Elst! Ga weer nieuwe dingen leren op je instrument en vergeet niet; het is voort de rest van je leven. Ben je woonachtig in Elst of omgeving vraag dan eens vrijblijvend een proefles aan. Het is geheel gratis! Vanuit het Multifunctioneelgebouw het Bestegoed in Elst geef ik al jarenlang gitaarles aan iedereen die geïnteresseerd is om het te gaan leren spelen. De lespraktijk is gevestigd aan de Tabaksweg 22. De lessen worden gegeven op de donderdagmiddag. De leerlingen krijgen via het Muziekcollectief Rhenen. Dit houdt in dat zij tot en met 18 jaar in aanmerking komen voor gemeentelijke subsidie. Een en ander wordt ook nader uitgelegd en toegelicht in de les. Elst heeft geen eigen muziekschool, maar ik hoop de mensen in Elst zo gitaarles aan te kunnen bieden.

Lesruimte

De lesruimte is wat kleiner opgezet en biedt de mogelijkheid om maximaal twee leerlingen tegelijkertijd les te geven. Voor een eventuele groepsles zal gebruik moeten worden gemaakt van een andere ruimte. De lesruimte bevindt zich op de eerste verdieping in het gebouw. Voor mensen die slechter ter been zijn is er een lift. De mogelijk bestaat dat er vanaf september 2020 op een andere locatie in Elst les gaat worden gegeven, maar wel in hetzelfde gebouw. Dit is echter tot op heden nog niet duidelijk. Een en ander hangt samen met de regels omtrent het coronavirus.

Uitvoeringen

Jaarlijks worden er drie uitvoeringen georganiseerd. Eén daarvan vindt plaats in Elst. De andere twee vinden plaats in Rhenen. Het meedoen aan uitvoeringen is niet verplicht, maar behoort tot de mogelijkheden. Het laten horen van jouw gitaarspel aan andere leerlingen wordt vaak ervaren als een welkome aanvulling op de lessen. Daarnaast is het horen spelen van andere leerlingen ook een leerzame ervaring. Beide zaken werken stimulerend. De uitvoering voor de leerlingen wordt op dezelfde dag gegeven als de jaarlijkse uitvoering van de muziekvereniging Crescendo. Of die nog doorgaat met de huidige regels omtrent het coronavirus en wat het aldus voor ons gaat betekenen is nog niet duidelijk. De ruimte is ieder geval geschikt voor de gitaar vanwege de akoestiek.

Flexibiliteit

Aangezien er in Elst alleen op de donderdagmiddag wordt lesgegeven, zou dit betekenen dat de leerlingen met een geldige reden niet de les zou kunnen verzetten. Omdat Rhenen niet ver van Elst is verwijderd, kunnen zij op woensdagmiddag in Rhenen hun les volgen. Zoals hiervoor al benoemd, moet de leerling hiervoor wel een geldige reden hebben.

Gitaarles Elst